When you are in Rome (Ljubjana, Bratislava, Pula, Sibiu...) do as the Romans do, dus hebben wij in elk land ons best gedaan veel van de lokale lekkernijen te proeven. Naast de "traditional Slovenian, Slovakian of Rumenian plates" hebben we ook alles besteld wat ons vreemd in de oren klonk. Wat is onze conclusie: ze houden hier veel van worstjes in alle soorten en maten van de grill. Ze houden hier van veel worst met veel knoflook erin. Ze houden van pataten (Maud en Rijk ook, die hebben genoeg voor de rest van 2007) en ze eten twee keer per dag warm. Althans, ze kennen hier geen broodjes voor de lunch (1 sandwhich shop in Kosice tegengekomen). Slovenie is al iets meer uitzondering op dit verhaal.
Verder veel komkommer, tomaat, witte/rode kool gegeten mmmmm...In Slovenie houden ze van gebakken kaas, boekwijtpap en soort van broodrolletjes (als voorafje), In Slowakije echte zuurkoolsoep gegeten en specialiteit zijn pruimen in deeg (bijzonder heftig als toetje). En in Roemenie nog gevulde koolbladeren en maispap.
Wat drinken betreft hadden we het goed voor elkaar omdat alle landen hun eigen wijnbouw hebben en eigen biertjes maken...Favoeriet is toch wel de rose uit Slovenie, Civka genaamd. En op een regenachtige dag smaakt een zoet Roemeens wijntje ook niet slecht. Alain heeft alle lokale spiritus uitgeprobeerd en leeft nog steeds. Kortom, het eten in restaurantjes is niet super verfijnd, wel lekker vet en wij zijn deze vakantie dus geen gram afgevallen.
maandag 3 september 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten